Hovedside
Air Service
Tjenester
Kontakter
Nyheter
Linker
Book selv
NOR ENG

Cruiseprosjekt i Valdres

Skrevet av: .         Dato: 17.02.10 13:02

1.mars starter Air Service AS opp et forprosjekt for å se på muligheten til å utvikle et cruiseprodukt i Valdres.

Air Service AS starter cruiseprosjekt i Valdres
Air Service AS er et norsk ground handling selskap, med kontorer i Vardø, Kirkenes, Brønnøysund og Murmansk. Selskapet selger bakke-/ekspederingstjenester til flyselskapene, i tillegg til at selskapet har en liten mekanisk enhet, samt står bak Cruise Port Barents – markedsføring av Barentsområdet til cruisenæringen.

Cruisenæringen i Norge er i vekst, og i den forbindelse ønsker Air Service AS å se på nye områder for produktutvikling. Valdres er et spennende område, som er rike på kultur- og reiselivsattraksjoner. Forprosjektet som Air Service AS søker å gjennomføre, har som mål å sette fokus på følgende punkter:

- Søke å utvikle et nært samarbeid mellom reiselivsattraksjonene i Valdres og cruisenæringen i Sogn
- Undersøke om cruiserederiene har behov for utskiftingsflyplass i området, og kan evt vurdere Fagernes Lufthavn for turnover av passasjerene
- Vurdere om det er landturprogram som kan utvikles, ut fra eksisterende turistarrangører, og som kan tilpasses cruisenæringen

Air Service AS har henvendt seg til Innovasjon Norge for samarbeidende støtte i prosjektet, og vil også naturlig søke samarbeid med Fagernes Lufthavn, kommunene og turistnæringen. Selskapet har knyttet til seg lokal kompetanse, som skal ta seg av den daglige gjennomføringen av prosjektet. Prosjektperioden vil vare fra 1.mars – 31.desember 2010.