Hovedside
Air Service
Tjenester
Kontakter
Nyheter
Linker
Book selv
NOR ENG

"Cruiseport Barents"

Skrevet av: Lars Engerengen         Dato: 09.09.08 09:00

Forprosjektet "Cruise Nordøst" er nå kommet godt igang, og egen prosjektmedarbeider er ansatt. Prosjektperioden løper til våren 2009, da man skal være i gang med markedsføringen av "Cruiseport Barents".

Under fanen "Cruiseport Barents" skal Air Service AS markedsføre cruisedestinasjoner i Barentsregionen, så som Vardø, Vadsø, Kirkenes, Murmansk, Arkhangelsk og Solovki. Alle disse destinasjonene har hatt besøk av cruiseskip tidligere, men noen organisert markedsføring av destinasjonene har ikke forekommet.

Air Service AS vil inngå i markedsføringsorganisasjonen Cruise Norway fra 1.januar 2009, med tanke på samarbeid om destinasjonsmarkedsføringen. I tillegg vil destinasjonene bli presentert for cruiserederiene igjennom stands og besøk på messer, direkte oppfølging, samt via websiden http://www.cruiseportbarents.com som er under utvikling.

Det er et betydelig økonomisk og organisatorisk løft for Air Service AS, og prosjektet er støttet av Innovasjon Norge. Prosjektleder er Lars Engerengen (tlf 92240500 - bilde) og nyansatt prosjektmedarbeider er Monica Esbensen (tlf 91830716 - bilde)

Jobben med å samle underleverandører er kommet godt igang, for uten dem er det et umulig prosjekt. Underleverandørene skal organisere landturer ("shore excursions") for cruisepassasjerene, og ta hånd om gjestene fra de kommer i land, og til de går ombord igjen.

Havneforholdene er registrert, og forholdene for store skip er meget gode i alle havner.