Hovedside
Air Service
Tjenester
Kontakter
Nyheter
Linker
Book selv
NOR ENG

Widerøe igang i Murmansk

Skrevet av: Lars Engerengen         Dato: 23.08.07 12:48

 

21.august landet det første ruteflyet fra Widerøe i Murmansk, og på tross av en ganske stor forsinkelse ut fra Kirkenes så var stemningen meget god ombord. Forsinkelsen skyldtes primært en liten "åpningsseremoni" i Kirkenes, og i Murmansk ble det også avholdt en pressemottakelse, som førte til at returavgangen tok av nesten 45 minutter sein.

Et stort pressekorps var møtt opp både på norsk og russisk side, og Widerøe var godt representert ved informasjonsavdeling og stasjonsavdeling.

Fra Air Service AS var det også en stor dag, da en ny stasjon var satt opp fra bunnen, i samarbeid med Widerøe. Air Service AS har en avtale med Widerøe om supervising av handlingfunksjonene ved stasjonen, samt utføre kunderelatert arbeide og beregning av Vekt og balanse. Datateknisk utstyr var en utfordring, men etter noe testing fungerte det meste. Stasjonen i Murmansk vil bli drevet i nært samarbeid med stasjonen i Vardø, og med samme stasjonsansvarlig. Lokal leder i Murmansk er Elena B. Lukaschevich og i tillegg jobber Tatjana Nikiticheva som medarbeider ved stasjonen.