Hovedside
Air Service
Tjenester
Kontakter
Nyheter
Linker
Book selv
NOR ENG

Nytt ruteanbud i Finnmark

Dato: 10.09.06 11:46

Det nye ruteanbudet for Finnmark ble for kort tid siden lyst ut, og skal gjelde for perioden 1.april 2007 - 31.mars 2010.

For Vardø sin del, er det i utgangspunktet en god anbuds-utlysning, spesielt med tanke på at man nå er inne i et fellesanbud med resten av Finnmark (med unntak av Hasvik - Hammerfest).

Anbudsutlysningen sier at Vardø skal ha tre anløp daglig til og fra Kirkenes, og er det samme som Arctic Air og Widerøe har operert under, selv om Widerøe har fått lov til å legge et av sine avganger mot Alta, i stedet for Kirkenes.

En del av stasjonene i finnmark har reagert på en nedgang i antall tilbudte seter i anbudet, men for Vardø sin del er det ingen dramatisk endring. Man senker anbudskravet fra 225 til 200 tilbudte seter i løpet av uken, og dette er helt forståelig med tanke på trafikken som har vært siste årene.

Det er ikke lagt noen føringer på hvordan rutene skal gå tidsmessig, noe som oppfattes som noe negativt. Ideelt sett skulle vi hatt en avgang til Kirkenes rundt kl 09:00 på morgenen, og en retur rundt kl 16:00 på ettermiddagen, for å oppnå samme trafikktall som Arctic Air hadde i sin tid, men det blir nå opp til den aktuelle anbudsvinneren å bestemme i samråd med lokale ønsker.

Det er ikke lagt føringer for bruk av flytype med trykkabin, noe som ikke har noen betydning for trafikken Vardø-Kirkenes. Rutene på denne strekningen går ikke så høyt at en trykkabin vil hatt noen virkning.

Anbudsinnlevering må skje til Samferdselsdepartementet før 22.september, og anbudet vil bli tildelt den nye operatøren den 22.november.